A legtöbb motoros jármű nem tud akkumulátor nélkül működni. Többet

Autóakkumulátor mérő J027Az akkumulátor sokak szerint csak az indításhoz szükséges. Ez részben igaz, ennek ellenére az akkumulátornak sok fontos funkciója is van a járművek működésében.   Tápfeszültséggel látja el a járművet (ha nem jár a motor),  de járó motor mellett is részt vesz az elektromos rendszer megfelelő működésében (amikor a generátor folyamatosan tölti az akkumulátort).   Az akkumulátornak megfelelő állapotban kell lennie az időnként fellépő csúcsáramok biztosításához is (amikor egy sor fogyasztó üzemel a járművön, illetve amikor a motort indítja).  Az akkumulátor nem megfelelő állapotát azonban (általában) csak az indításkor veszi észre.

A modern akkumulátorok általában karbantartást nem igényelnek. Ezeknél nem kell ellenőrizni az elektrolit sűrűségét, nem kell desztillált vizet betölteni, illetve nem kell mérni az elektrolit pH értékét sem. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ezeket akkumulátorokat nem kell ápolni és gondozni.

Akkumulátor savtöltőAz egyik legfontosabb előírás: az akkumulátor legyen száraz és tiszta. . Az akkumulátor érzékelői legyenek tiszták (vékonyan bekenve zsírral), illetve a kábel csatlakozók csavarjai legyenek jól meghúzva.  Az akkumulátort folyamatosan feltöltött állapotban kell tartani, ami gond lehet olyan járműnél, amelyet csak kis távolságokra használnak, amikor a generátor nem tudja kellő mértékben feltölteni az akkumulátort. Előfordulhat, hogy az akkumulátor annyira lemerül, hogy a motort sem tudja elindítani.

Akkumulátor terhelhetőségi, és elektromos rendszer teszter 600AA járművek általában nem mérik az akkumulátor állapotát,  ezért kínálunk Önnek olyan készülékeket, amelyekkel néhány másodperc alatt meghatározhatja az akkumulátor állapotát.  Az egyszerűbb készülékek csak LED diódákkal jelzik ki az akkumulátor állapotát (pl. töltöttségét), de a komolyabb készülékekben már terhelés teszt is rendelkezésre áll, amely nagy áramfelvétel esetére is meghatározza akkumulátor állapotát.Charge 1 töltöttségtartó készülék

Amennyiben az akkumulátort fel kell tölteni, akkor biztosan megtalálja az Önnek legjobban megfelelő akkumulátortöltő (és töltött állapotban tartó) készüléket. A feltöltött akkumulátort töltött állapotban tartó készülékekre például akkor lehet szüksége, ha a járművet hosszabb ideig nem kívánja használni (de biztosítani akarja az azonnali indítás lehetőségét), illetve ha az akkumulátora régebbi (és télen is elvárja a biztos motorindítást).    

Akkumulátortöltő START 230Hasznos lehet az akkumulátortöltő START (indító) funkciója is. Képzelje el azt az esetet, amikor régebbi akkumulátor van a járművébe szerelve, éjjel pedig megérkezik az első fagy.  Reggel indítani akar, a forgattyús tengely kétszer körbefordul, majd csönd áll be...  Amennyiben a buszmegálló messze van, Ön pedig nem éppen edzett futó, akkor két lehetősége maradt hátra. Vagy előveszi a hagyományos akkumulátortöltőt, ráköti az akkumulátortöltőre és kb. 30 percig tölti az akkumulátort,  vagy előveszi a START funkcióval is rendelkező akkumulátortöltőt, elindítja a motort és majd a járó motor később feltölti az akkumulátort. Minden esetre az utóbbi megoldás nem okoz munkahelyi késést. STAR 430 akkumulátortöltő

A szervizek, autókereskedők, gépjármű flottillák kezelői, nagyobb garázsok részére kínáljuk a PROFI sorozatba tartozó az akkumulátortöltőket.  Ezekbe az akkumulátortöltőkbe nagyteljesítményű transzformátorok vannak beépítve, amelyek akár 40 A-s áramot is tudnak biztosítani a töltéshez (illetve 400 A-t az indításhoz). A 24 V-os kimenettel tehergépkocsik és traktorok akkumulátorát is fel lehet tölteni. A mellékelt kábelek minőségi rézből készültek, nagy keresztmetszettel. 

Tartalék tápellátási készlet

 

 

 

 

 

Az akkumulátorok töltéséhez és ápolásához különböző tartozékokat, eszközöket és szerszámokat is kínálunk. Itt talál olyan tápegységet is, amellyel a jármű vezérlőegységeit el lehet látni tápfeszültséggel (az akkumulátor kiszerelése esetén). 


Kiválasztott termékek