Az iparosok és ezermesterek műhelyeinek, illetve a gyártócégeknek a sűrített levegő forrása leggyakrabban a kompresszor. A kompresszorok közül is a leginkább a dugattyúsak, amelyek ár-érték arányukat tekintve a legelőnyösebbek. Többet

Az uni-maxnál a kompresszorok lehetnek standard, profi ésipari kompresszorok.

GÜDE kompresszor 300/10/50 EUStandard kompresszorok a teljesítményükkel és kivitelükkel alkalmasak az otthoni műhelyekbe. A kompresszorok rendkívül kedvező áron vásárolhatók meg, emellett minőségi kivitelűek, és a használati feltételek betartása mellett hosszú ideig szolgálják az otthoni ezermestereket. Kiválóan alkalmasak sűrített levegőforrásként lakkozó pisztolyokhoz, könnyű pneumatikus szerszámokhoz (lefúvató, szögbelövő, tűzőgép). Jó szolgálatot tesznek minden otthoni közlekedési eszköz gumiabroncsainak levegősűrítésében, de alkalmasak a kerti gumimedence felfújárása a nyári idény előtt.

Ezek a kompresszorok nem alkalmasak mindennapos tartós használatra. Többnyire kisebb a légtartályuk, így gyorsan veszítenek a nyomásból, ezért gyakrabban kell utántölteni levegővel. Ezért kevésbé alkalmasak a levegős szerszámok ellátására, hisz ezeknek nagyobb a sűrített levegő igényük (csiszolók, vésők, fúrók, kalapácsok, stb.)

Bobby kompresszor 4/46Csoport: profi kiválóan alkalmas műhelyekbe iparosoknak. Többnyire kisebb a légtartályuk, mint a stadard típusok többségénél, és a szerkezetük feltételezi a mindennapi használatot, vagyis évente több motorórát.
A nagyobb teljesítményű kompresszorok erőátviteli ékszíjjal vannak felszerelve. Ezzel szemben a kisebbek közvetlen veszteség nélküli hajtással. A többség sűrített levegős hűtésrendszerrel van felszerelve, amivel csökken a páralecsapodás képződése.
A kompresszorok kiválóan alkalmasak üzemekben, ahol folyamatos sűrített levegő ellátás szükséges. Például az autószervizekben, a gumiszervizekben, az egészségügyi létesítményekben, különféle szervizekben és műhelyekben, stb.

Perfect kompresszor 5,5/270Az Ipari kompresszor kategóriában már csak olyan berendezések szerepelhetnek, amelyek alkalmasak a 7x24 órás üzemre is . Mivel olyan üzemekben alkalmazzák ezeket, ahol a sűrített levegő elvétele nagyon gyakori, a kompresszor sokszor kapcsol be, és tölti fel a légtartályt levegővel, melynek térfogata ebben a kategóriában már nem csökken 100 liter alá.

Ezek a kompresszorok kiválóan alkalmasak oda, ahol a profi kategóriás által szállítottnál sokkal magasabb a sűrített levegő igény, ahol követelmény az azonnali szerviz, hogy a legkisebbre csökkenjen az idő, amíg a kompresszor nem képes levegőt szállítani, viszont még nincs olyan elvétel, ami a kompresszorállomás telepítését indokolná. A gyakorlatban ezek ismét csak a szervizek, a lakkozó cégek, egészségügyi központok, stb.


Kiválasztott termékek