Asűrített levegőt, legyen szó akár ezermesteri műhelyről vagy ipari üzemről, általában kompresszorral állítják elő. A kompresszorok között is leggyakoribb a dugattyús kompresszor, amelynek a beszerzési ára és a működtetési költsége kiváló arányban áll a használati értékével. Többet

Az uni-maxnál a kompresszorokat standard, profi és ipari kategóriákba soroltuk be.

GÜDE kompresszor 300/10/50 EUA standard kompresszorokat az otthoni és ezermesteri munkákhoz kínáljuk. Ezek rendkívül kedvező áru kompresszorok, és általában kiváló kivitelűek, hosszú ideig és megbízható módon szolgálják a felhasználóikat. A kompresszorokat festékszóráshoz, egyszerűbb pneumatikus működtetésű szerszámok hajtásához, lefúváshoz, szegezéshez, tűzéshez stb. lehet felhasználni. Kiválóan használhatók különböző eszközök  vagy gumiabroncsok levegővel való feltöltéséhez, és a nyári szezon előtt felfújják a medencét is.

Ezek a kompresszorok azonban nem mindennapos használatra készültek. Általában csak kisebb légtartállyal rendelkeznek, amelyekből gyorsan elfogy a levegő, ezért a kompresszor gyakorlatilag folyamatosan üzemel. Ezekkel a kompresszorokkal nem lehet nagyobb levegőfogyasztású szerszámokat (sarokcsiszolót, fúrót, csavarozót, vésőt stb.) üzemeltetni.

Bobby kompresszor 4/46Aprofi termékcsaládba tartozó kompresszorokat kisiparosoknak kínáljuk. A kompresszorok légtartálya nagyobb (mint a standard kompresszoroké), és mindennapos használatra is alkalmasak, mivel éves szinten több üzemórára lettek tervezve és méretezve.
A nagyobb teljesítményű kompresszorok ékszíjas hajtással rendelkeznek. A kisebbek ezzel szemben közvetlen hajtásúak. A legtöbb ilyen kompresszor levegő-hűtővel is fel van szerelve, amely a kondenzátum képződés csökkentéséhez is hozzájárul.
Ezeket a kompresszorokat olyan üzemekben is lehet használni,ahol folyamatosan rendelkezésre kell állnia a sűrített levegőnek.   Ilyen üzemek például a gumijavítók, autószervizek, egészségügyi intézmények, műhelyek stb.

Perfect kompresszor 5,5/270Az ipari kategóriába tartozó kompresszorok ezzel szemben a hét 7 napján, a nap 24 órájában folyamatosan működnek. Mivel általában olyan helyeket látnak el sűrített levegővel, ahol a levegő vételezése folyamatos vagy rendkívül gyakori,  a légtartályok térfogata általában 100 liter felett van.

Ezeket a kompresszorokat olyan helyeken használják, ahol fontos a minőségi sűrített levegővel való folyamatos ellátás (amiket a profi gépek nem tudnak biztosítani), illetve ahol a kompresszor állásideje nem lehet hosszú, mert a sűrített levegőre szinte minden pillanatban szükség van (ezt biztosítja az azonnali szerviz), de nincs szükség külön kompresszor állomás létrehozására. Ilyen felhasználók lehetnek: festőüzemek, szervizek, egészségügyi                                                                           intézmények stb.

 


Kiválasztott termékek