Kategória

Felsőmarók

A felsőmaró rendkívül sokoldalú megmunkáló gép, amellyel egy ügyes kezű asztalos szinte bármilyen famegmunkálási eljárást végre tud hajtani. Többet

A felsőmaró elsősorban élek és felületek megmunkálását szolgálja (fa és fatartalmú anyagokon). A leggyakrabban élek lekerekítéséhez, letöréséhez vagy alakos kialakításához használják, de kiválóan alkalmazható díszítésekhez is. Lapok és lemezek marásakor hornyok marásához lehet kiválóan használni (pl. más anyagok behelyezéséhez, megvezetések kimunkálásához, vagy díszítéshez stb.).

A másolócsapágyakkal szerelt marószerszámokkal egyszerűen lehet a már kész darabról (vagy sablonról) másolatokat készíteni.

Speciális szerszámok, eszközök és készülékek használatával minden felsőmaró használható kör vagy ellipszis marásához is.

Kiváló kiegészítő eszköz az állvány, amelybe a felsőmarót befogva alsómaró hozható létre. Az alsómaró használatával növelni lehet a marás pontosságát, illetve nagyobb átmérőjű szerszámok használata esetén a munkavégzés biztonságát.

Elérkeztünk a tartozékokhoz, amelyeket a speciális felhasználási lehetőségeik miatt gyakran vásárolják az asztalos szakemberek. Ilyen példa lehet a deszkaillesztő szerszámok és készülékek vásárlása , amelyekkel a felsőmaró használatával tökéletes deszkaillesztéseket lehet végrehajtani. A fiókok vagy keretek gyártása innentől kezdve csak néhány perc.
A konyhai bútorok gyártói által használt speciális sablonokkal és a felsőmaró használatával tökéletesen lehet illeszteni a konyhai munkalapokat különböző szögekben (45°, 90°, 180° stb.).

Külön fejezetet képez azon asztalosok csoportja, akiket a felsőmaró használata annyira elbűvölt, hogy szervomotorokat és speciális számjegy vezérlésű vezetősíneket használva a felsőmaró mozgását CNC megmunkálásokhoz használják.  

A felsőmarók kiválasztásáról és használatáról egy hasznos cikk jelent meg a lapjainkon. Javasoljuk a cikk elolvasását. A cikk itt olvaható.

Javasoljuk, hogy válasszon a felsőmaró gépeink közül, de egyben figyelmeztetjük is, hogy a felsőmaró használata függőséget okozhat! Tekintse meg a  videókat.

 
 

Ez is érdekelheti Önt


Kiválasztott termékek