A SANDER TURBO pormentes homokszóró pisztoly használatát a homokszóró szekrényben való munkához lehet hasonlítani. Többet

Miben jelentkeznek a főbb előnyök?

 
A homokszóró szekrényben való munka esetén az egész tárgyat le kell takarni az elröpülő homokszemcsék hatása miatt - a SANDER TURBO homokszóró pisztoly esetében csak a homokszórt terület közvetlen környezetét kell védeni.   A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy amíg előkészítjük a munkadarab védelmét a homokszóró szekrényben való munkákhoz, addig a SANDER TURBO homokszóró pisztollyal már el is végeztük az egész munkát.   
A munka közben folyamatosan lehet ellenőrizni a homokszórás mélységét a  munkadarabban.
A SANDER TURBO pisztollyal nagyon vékony maszksablonokkal lehet dolgozni. Ezért jelentős megtakarítást lehet elérni a drága homokszó fóliák elhagyásával, továbbá a sablonokat kézzel, vagy kivágóplotterrel is elkészítheti. A SANDER TURBO pisztoly olyan tárgyak homokszórásánál 

nélkülözhetetlen amelyek a homokszóró szekrénybe nem férnek el(például egy kirakat üvege), vagy amikor a tárgy leszerelése és szállítása kockázatos (pl. könnyen törő táblák). 
A SANDER TURBO pisztoly nagyon könnyű, és könnyen kezelhető. A pisztollyal nagyon finom részleteket is lehet készíteni, ezért szívesen használják hölgyek is (grafikusok, művészek, reklámanyagok készítői) - mivel a pisztollyal a homokszórás nem igényel nagy fizikai erőt.
A SANDER TURBO pisztoly kompakt méretei azonban nem jelentik azt, hogy annak kicsi a teljesítménye - például durvább koptató anyag használatával az 5 mm vastag ablaküveget 5 másodperc alatt is át lehet "fúrni"!   A kövek esetében érvényes, hogy minél keményebb a munkadarab, annál nagyobb hatékonyságú a homokszórás. Ezt az impozáns teljesítményt használják a kőfaragók például a sírkő feliratok készítésénél. 
A képen ilyen munkát láthat a  havířovi Voráč cég műhelyéből.  
Elsősorban a nagyobb megrendelések és munkák esetében lehet látni a hatékonyság növekedését a klasszikus módszerekkel szemben. A SANDER TURBO pisztoly így nélkülözhetetlen segítőtársa lesz a szezonmunkák idején, amikor a sok megrendelést a hagyományos módon nem lehet megcsinálni. A hatékonyság növekedésével egyenes arányban növekszik a nyeresége is.
Továbbá a SANDER TURBO pisztoly egyszerű használata miatt ezt a munkát kisegítő munkaerőnek is át lehet adni, a kőfaragó mester pedig foglalkozhat komolyabb, és nagyobb szakértelmet kívánó munkákkal.  


A homokszórással különböző grafikai elemeket (negatív betűket, különböző árnyalatú árnyékokat stb.) lehet létrehozni…
A profi kőfaragóknak nem kell hosszasan elemezni a SANDER TURBO előnyeit - a legtöbbjük azt már évek óta használja. 
Az egyéb felhasználási csoportok közé tartoznak például a reklámügynökségek, amelyek minimális befektetéssel homokszórt reklámtárgyakat kínálhatnak az ügyfeleiknek (poharakat, csészéket stb.) - a berendezés egyszerű és nem igényel speciálisan felszerelt helyiséget a munkához (a SANDER TURBO pisztollyal gyakorlatilag bárhol lehet dolgozni).  
A homokszórt lapok megvilágításával érdekes effektusokat lehet létrehozni - mivel a különböző mélységű homokszórással például ki lehet emelni valamilyen vonalat vagy alakzatot. A mélyebb részeket kell először homokszórni, majd a fedőfólia eltávolítása után csak finoman kell a részleteket homokszórni.  
Kitörölhetetlen - a homokszórás ezen tulajdonságát sok szakma igényli és használja.   A zománc fürdőkádak gyártói például homokszórással jelölik meg az alacsonyabb minőségű kádakat, hogy az eladóknál megakadályozzák a visszaéléseket. Hasonló okokból homokszórással jelölik meg a termékeiket az üveggyártók, hogy védekezzenek a rossz másolatokkal szemben.  Ilyen felhasználások esetében a logót közvetlenül a SANDER TURBO pisztoly végére lehet erősíteni - majd a pisztolyt oda kell nyomni a jelölendő tárgyhoz, és egy rövid indítással el lehet végezni a jelölést. 
A homokszórásos jelölést más gyártók is használják, például az ablak, vagy konyhabútor gyártók, akik a logójukat az üveg egyik sarkára homokszórással viszik fel, ami a hagyományos tapadócímkés jelöléssel szemben "örök", és az ára is elenyésző, sokszor még a nyomatlan öntapadós címke árát sem éri el.   
A kitörölhetetlenséget mások is szívesen használják, például a gépkocsi tulajdonosok körében rendkívül elterjedt az autóüvegek kóddal való megjelölése, mivel a tolvaj az autót csak akkor tudja továbbadni, ha az összes ablaküvegek kicserélteti (és ez még a tolvajnak sem éri meg).  Ezért a SANDER TURBO pisztolyt szinte mindegyik autóüveg jelölő cég használja.  


A SANDER TURBO pisztoly alkalmazása nem csak műszaki kérdés, hanem művészi is. . A képen A. Mucha festőművész motívumai láthatók, amit a České Budějovic-i-i RENESANCE cég munkatársai hoztak létre.   Ez a cég a mi pisztolyaink mellett alkalmazza a klasszikus módszereket is, ezért a sablonjaikat kézzel vágják ki. 

A SANDER TURBO pisztollyal végzett egyéb munkákra még néhány példa:

  1. A tükör fényes felületének homokszórásával, majd a tükör megvilágításával érdekes effektusokat lehet létrehozni.  Ezt még tovább lehet fokozni a homokszórt rész színezésével. Mivel a festéket a hátsó részre kell felhordani, az a tisztításkor nem kopik le az üvegről.
  2. A lépcsőfokok csúszásmentesítését a SANDER TURBO pisztoly segítségével a beltérben anélkül el lehet végezni, hogy korlátoznánk az emberek mozgását a lépcsőkön.  Nem jelent gondot a görbe felületek homokszórása sem.
  3. Annak ellenére, hogy fémek, vagy műanyagok homokszórásánál nem történik mély anyagleválasztás, ezeknél is érdekes effektusokat lehet létrehozni a fényes felület mattá tételével.

A SANDER TURBO pisztollyal végzett munka egyszerűségét egy hagyományos példán - egy reklámcsésze homokszórásán - mutatjuk be. Ugyanilyen hatékonysággal lehet néhány perc alatt homokszórással létrehozni sírkő feliratokat, céglogót, cégtáblát...

A vágóplotter segítségével ki kell vágni a logót. A plottert nyomtatóként kell a számítógéphez csatlakoztatni.

A sablont rá kell ragasztani a megmunkálandó tárgyra. A fólia segítségével biztosított a betűk pontos elhelyezkedése... 

A SANDER TURBO pisztoly segítségével a le nem takart helyeken homokszórást kell végezni. A pisztoly nagy teljesítménye miatt vagy csökkenteni kell a levegő nyomását, vagy gyorsan kell dolgozni.

Pár perc (jobban mondva pár másodperc) - és a csésze már el is adható! Nézze meg a logó mélységét!

A tárgyra tapadt szennyeződéseket fúvassa le és ellenőrizze le a homokszórás minőségét. A sablont könnyedén le lehet húzni, és a NONPREM típusú ragasztó alkalmazásának köszönhetően a ragasztó nem marad a csészén.


Kiválasztott termékek