Műhely, ház és kerti felszerelések.
Kosár Kosár Ft ÁFA nélkül
Ft ÁFA-val
Bejelentkezés Bejelentkezés Regisztráció Regisztráció  

Autótechnika

Sűrített levegő

Csiszolórend -szerek

Famegmun-kálás

Manipulációs technika

Homokfúvás

Fémmegmun -kálás

Műhelyfelsze -relések

Autótechnika

Sűrített levegő

Csiszolórend -szerek

Famegmun-kálás

Manipulációs technika

Homokfúvás

Fémmegmun -kálás

Műhelyfelsze -relések

Česká republikaSlovenská republikaPolskoRumunskoSlovinskoNěmeckoVelká Británie

Megrendelés

06 1 766 4599 Vagy felhívjuk Önt: Adja meg a számát
Megrendelés
 

Újdonságok e-mailen

 

uni-max számokban

4 333 termékek
3 622 raktáron lévő termékek
176 649 raktáron elérhető termékek darabszáma
58 ügyfél vásárol most
1643 akciós termék
akciók egészen 93%
utolsó frissítés
21.1.2017 22:38:23

e-shop: on-line
 

Uni-max felsőmarók


A felsőmaró valójában modern elektromos profilgyaluként jellemezhető. Amit korábban kézileg vésők és beállítható profilgyaluk segítségével végeztek, ma egyetlen villamos készülék végzi. Mégpedig számos cserélhető eszköz és profil segítségével.

Fára és bútorra

Hogy biztosak lehessünk a helyes elnevezésben, a Wikipédiát: "A maró egy egy- vagy többélű forgácsoló szerszám amelyet fém- és más anyagokat forgácsolására használnak. A marót használó gépet marógépnek nevezzük. A helyes megfogalmazás tehát: "Befogjuk a marót a marógépbe, és kezdhetjük a munkát!"
Átalakított fiók homloklapok Még a lugasnak is jól állnak a lekerekített gerendaélek
Nem csak lekerekíteni az éleket, hanem dekorálni is azokat ... ezt tudja az uni-max marógépe Itt valaki eljátszadozott a részletekkel... horony- vagy homlokmarók
A bútorok és a körülöttünk lévő fa termékek éleinek mindennemű megmunkálásához, érdekes profil- vagy horonykialakításához marógép használatos. Abban az esetben pedig, ha régebbi, vagy az üknagymamától megörökölt darabról van szó, akkor profilgyalu. Gyakran használtak profilléceket is. Ezeket azonban ismét a marógép segített kialakítani.

Mindenhol körülöttünk

Fürdőszobai komód lekerekített élű lapokkal és fiók-homlokpanel élekkel Egy kis „leélezés", és máris jobban néz ki a virágtartó láda
A marógép nyomait és profiljait megtaláljuk az asztallapok élein, a díszkonzolokon, a konyhaszekrény ajtóin és a rusztikus bútordarabokon is. Segít kivésni a zárak és kilincsek helyét is, hornyot készít a tolóajtóra, lekerekíti a polc éleit vagy az ágy oldalait. Ugyanígy segít azonban szebbé varázsolni a lugast, a kerti bútort vagy az ablakpárkányt is. Ezek általában már megvásárolt, vagy iparilag előállított termékek. Segít azonban a csapok, fogazott kötőelemek előállításával, valamint tetszőleges forma kimarásával is, mégpedig mind a felületen, mind a nyílás belsejében. A marógép segítségével hozzáadott értékkel ruházzuk fel mind a terméket, mind az anyagot, befolyásoljuk annak végső megjelenését, legyen szó akár leélezésről, akár mély profilírozásról.

Az alap az előkészített anyag

Horonymarás vagy leélezés? Az uni-max marógépeivel nem jelent gondot
Az MDF lap is megmunkálható A marásmélységet szükség szerint állítjuk be
A jó munkavégzéshez a marógéppel, valamint a minőségi eredményhez elsősorban jól megmunkált lapokra, vagy gyalult anyagokra, illetve fahasábokra van szükségünk. A marógép segít lekerekíteni vagy megmunkálni mind a fát, mind az olyan faalapú anyagokat, mint például az MDF farost lapok, a faforgács és pozdorjalapok, valamint egyes lágy műanyagok. Az anyag megfelelő előkészítését követően a marógép párhuzamvezetője siklik és másolja a felületet vagy az élt. Persze mindezt abban az esetben, hogy a felsőmarót a kezünkben tartjuk, és az anyagot felülről munkáljuk meg. Az alsó megmunkálást lehetővé tevő asztalba fogást majd legközelebb mutatjuk be.

Megfelelő befogás - biztonságos munkavégzés

Anyagbefogás szorítók segítségével A marókés besüllyesztési mélységét jól meg kell gondolni
A marógép nagy forgási sebességű vágószerszám akár 30 ezer fordulat / perc sebességgel. Ezért az anyagot a munkavégzéshez jól és biztonságosan kell befogni. Ehhez olyan megfelelő szorítókat, vagy rögzítőpofákat használunk, amelyek nem deformálják az anyagot. Ezek hozzáfoghatók az aszal éléhez, vagy a beállítható rögzítőpofák érdekében vezetőléc marható bele. A marógép gyakori használata esetén a vezetőléc nagyon hasznos segítőtárs. Gyalupad használatára is lehetőség nyílik.

Biztonság az első helyen

A marógép nagy sebességgel forgó kése miatt repülő faforgácsok elleni védelemként ...soha ne feledkezzen meg a védőszemüveg használatáról
PA marógéppel folytatott munkavégzés során minden esetben védeni kell a szemünket a repkedő forgácsdaraboktól, és lehetőség szerint használjuk a legtöbb marógép esetében rendelkezésre álló porszívótoldatot. Fixen befogjuk a munkadarabot. Az anyagba kizárólag a már forgó marót mélyítjük bele. Tömörfa munkadarab megmunkálása esetén ügyelünk a fa mintázatának irányára, és óvatosan dolgozunk a megőrzése érdekében.
Figyelem, a marókést a forgásiránynak megfelelően kell az anyagba süllyeszteni, és ebben az irányban csúsztatjuk a marógépet is a munkadarab mentén. (Annak, akinek már van tapasztalata hasonló eszközök használatával, ez nyilvánvaló, de egy teljesen laikus felhasználó összekeverheti az irányt, és akkor úgy gondolhatja, hogy elromlott a marógép, vagy hogy rossz marót választott).
Munkavégzés közben ütközőket és vezetőket használunk, nem nyomjuk be erővel a gépet a munkadarabba, és nem használunk tompa szerszámokat.

A marógép kiválasztása

Különböző marógép típusok Különböző szárátmérők
Különböző szárátmérő átalakítók Meghúzni, és kezdődhet a munka
Ha nincs még vele tapasztalata, a jó tenni előbb egy próbált, például a szomszédtól vagy más ismerőstől kölcsönvett géppel. Ennek során azt látjuk, amit igazán nem kell félni tőle, és hogy igazán hasznos szerszám, amely nagyon jól jöhet a műhelyben. A marógép méretét a falhasználás függvényében választjuk ki. A kisebb könnyebben kezelhető, és jobban használható például az olyan, már kész faszerkezetek megmunkálásához, mint a látható tetőgerendák, lugasok stb. A nagyobb marógépek nehezebbek, robusztusabbak, jól vezethetők, és jobban ülnek fel a munkadarabra. A döntésben az is segíthet, hogy atartozékok milyen gazdag kínálatát nyújtja a konkrét marógép, vagy például hogy lehet-e hozzá munkaasztalt vásárolni, ami jelentősen megnöveli a kihasználhatóságát. Az időszakos maráshoz elegendők a kisebb szárátmérőjű szerszámok. Nagyobb terhelés esetén nagyobb átmérővel rendelkező befogópatronos marógépet válasszunk. A jobbakat ezek közül szűkítőkkel rendelkeznek különböző átmérőkhöz. Így egy gépen kisebb és nagyobb átmérők is használhatók.
A megfelelő ergonomikus kialakítású markolatok megkönnyítik a szerszám irányítását Sebességszabályozás közvetlenül a markolaton
Mélységütköző beállítása Mélységütköző finombeállítása
A kiválasztás során alapkövetelmény az elektronikusan beállítható fordulatszám, a markolatok megfelelő ergonomikus kialakítása, valamint a többfokozatú beállítást lehetővé tevő minőségi mélységütköző. Az ütköző többfokozatú beállítása például bonyolultabb profilok készítése, vagy jelentős nagyolás és többszintű marás, esetleg "fokozatos merítés" esetén vehető igénybe.

Legközelebb

A marógép természetesen alulról is befogható, és a munkadarab is mozgatható a marószár irányába. Minderről azonban a vákuumos rögzítést kínáló asztal bemutatásával együtt majd legközelebb beszélünk, valamint bemutatjuk azt is, hogy hogyan készíthetünk dekoratív szegélyeket vagy konyhabútor ajtókat.