Műhely, ház és kerti felszerelések.
Kosár Kosár Ft ÁFA nélkül
Ft ÁFA-val
Bejelentkezés Bejelentkezés Regisztráció Regisztráció  
Autótechnika Sűrített levegő Csiszolórend -szerek Famegmun-kálás Manipulációs technika Homokfúvás Fémmegmun -kálás Műhelyfelsze -relések
Autótechnika Sűrített levegő Csiszolórend -szerek Famegmun-kálás Manipulációs technika Homokfúvás Fémmegmun -kálás Műhelyfelsze -relések
Česká republikaSlovenská republikaPolskoRumunskoSlovinskoNěmeckoVelká Británie

Sűrített levegő

Megrendelés

06 1 766 4599 Vagy felhívjuk Önt: Adja meg a számát
Megrendelés
 

Levegőfogyasztás számítása

L
bar
l/min
bar
l/min
 

Újdonságok e-mailen

 

uni-max számokban

4 333 termékek
3 622 raktáron lévő termékek
176 649 raktáron elérhető termékek darabszáma
58 ügyfél vásárol most
1643 akciós termék
akciók egészen 93%
utolsó frissítés
21.1.2017 22:38:23

e-shop: on-line
 

Termékek megjelenítéseTermékek megjelenítéseSűrített levegő

A pneumatikus szerszámok nem igényelnek különösebb karbantartást, kicsi a tömegük, de nagy a teljesítményük. A szerszámok meghajtásához azonban megfelelő minőségű, kellő nyomású és mennyiségű levegőre van szükség.

A sűrített levegőt előbb azonban meg kell tisztítani a mechanikus szennyeződésektől, és a kondenzátumoktól. Ezt a legegyszerűbben szűrők segítségével lehet biztosítani. A szűretlen levegő korróziót okoz a pneumatikus szerszámban, eltávolítja a kenőanyagot, és a mechanikus szennyeződések eltömítik a légvezetékeket. A legtöbb pneumatikus szerszám igényli a külső kenést. Ez megoldható a szerszám közvetlen kenésével is, amikor a szerszám gyorscsatlakozóján keresztül 1-2 cm3 speciális kenőolajat fuvatunk a szerszámba, de a gyakorlatban jobb megoldás az elérhető árú állandó olajkenés, amit közvetlenül a szerszám elé kell csatlakoztatni (mini változat), vagy a panelos kivitel, amikor a kenőrendszert a szűrő után kötjük be (vagy az egész rendszer kenéséhez, vagy csak bizonyos ág kenéséhez).. Bizonyos esetekben azonban – például festéshez – a levegőt természetesen nem szabad kenőanyaggal dúsítani.

A légrendszer megfelelő nyomását nyomáscsökkentő szelep biztosítja. Ez általában a kompresszor tartozéka, vagy a levegő előkészítő egység része.

Nagyon fontos azonban a megfelelő kompresszor kiválasztása, amelytől függ az egész rendszer teljesítménye. Itt három alapvető értékkel kel számolni - a kimeneti nyomással, a légtartály térfogatával, és mindenekelőtt a sűrített levegő mennyiségével. A szükséges légmennyiség hiánya nyomáscsökkenést, és a csatlakoztatott szerszám teljesítményének csökkenését okozza. A konkrét szerszámok légmennyiség igényét az egyes szerszámok műszaki adatai között találja meg.

A kalkulátor segítségével a képernyő bal alsó részén vagy a következő képlet segítségével könnyedén kiszámolhatja azt a munkaidőt, amíg a kompresszor paramétereitől függően, teljesítménycsökkenés nélkül tudja használni a pneumatikus szerszámot.

Képlet a szerszám munkaidejének a kiszámításához:
kompresszor légtartály térfogata × (kapcsoló nyomás - üzemi nyomás)=a készülék üzemideje
készülék levegő fogyasztása - kompresszor nyomó kapacitása

Például a 40026-os excenteres csiszolóval, az 50053 kompresszorra csatlakoztatva, kb. 5,25 percet lehet megállás nélkül dolgozni:

50 × (10-6)=5´16"
340 - 302

Amennyiben a kompresszorra több szerszámot is csatlakoztat, akkor azzal is számolni kell, hogy egyidejűleg több szerszám is működhet. Ezen kívül figyelembe kell venni a tömlők átmérőjét és hosszát is, a légmennyiség meghatározásakor.

 
Termékek megjelenítéseTermékek megjelenítése